Klistermærker til bil?

Bil med mange klistermærker

I er ved at være så superspændte på at skulle afsted. På kør-selv-ferie. I skal rejse i fire uger i år. I har planlagt en rute, der vil kunne tage jer til det nordlige Spanien. Det bliver spændende. I har lagt flere dage ind i rejseplanen, som indeholder dage, hvor der ikke er særlige mål eller steder, I absolut skal nå. Og det betyder, at I får tid til at udforske et særligt sted. Og ja, hvad skal du lede efter på jeres rejse? Det er din store hemmelighed, som du ikke taler med andre om – bortset fra dine allernærmeste venner: Din samling af klistermærker til biler.

Klistermærker er mange ting

Du ved, de der klistermærker, som ofte kan købes på store turistattraktioner eller oplade- og benzintanke. Du har allerede en samling, der viser lande, som I har besøgt. De der ovale klistermærker, som har landets flag trykt på sig. Det er klistermærker, som du nemt kan sætte på din bil. Og du har da også et, med det danske flag på din egen bil. Det sidder på bilen lige ved siden af nummerpladen. Alle kan se, at du kommer fra Danmark. Men mange regioner ude i Europa, har deres eget flag. Og dermed er der mange klistermærker til biler at få ind til samlingen.

Du har jo et album, der kun handler om tyske regioners klistermærker. Et af de andre albums handler om klistermærker med særligt laminat. Og ja, endnu et har fået en lidt speciel titel: ”Sjældne klistermærker. Klistermærker til bil. Klistermærker på sjældne biler”. Du har jo fundet ud af, at et klistermærke til bil ikke kun er et klistermærke. Nogle er lamineret med særlige materialer, der kan få dem til at lyse op om natten!

En helt særlig folie

Andre er faktisk mere en lille folie til bil som her: https://www.foliekniven.dk/folie_meter.php?type=18, som kan sættes op og pilles ned, uden at malingen på bilen tager skade. Andre igen har andre egenskaber, der er ret usædvanlige. Og ja, det er din hobby at finde de mærkværdigste klistermærker til biler. Du kan standardmålene udenad. Der er ikke nogen grund til at skulle slå op i diverse værker om dem. Du har dog endnu et stort krav, som det kan være lidt svært at få opfyldt. Klistermærket, som du gerne vil betale ret mange penge for, skal være ovalt. Og det skal kunne holde i mange år.

Det er nemlig slet ikke sikkert, at det skal sættes på bilen. Det kan blive et investeringsobjekt. Måske vil du sælge det på en online auktion om nogle år. Og så skal det jo være intakt. Du kan jo ikke sælge et samlerobjekt som om, det bare er et almindeligt klistermærke. Og nej, du må jo heller ikke få det overført til folie. Det ville ellers være ret smart. Og det kan du selvfølgelig gøre, men så må du bare holde det for dig selv og være klar over, at din samling ikke består af originale klistermærker.

Det bliver spændende at komme sydpå i år. Du vil helst opholde dig i Sydfrankrig, hvor du ved, at der er loppemarkeder, hvor du kan finde særlige regionale klistermærker til biler.

Scroll to Top