Østrig og Tyskland ferie

Mosel i Tyskland

I år er budgettet blevet strammet. Vi har spændt bæltet endnu et hul ind. Vi har oplevet, at leveomkostningerne er steget helt gevaldigt. Der er simpelthen ikke penge til dyre og eksklusive ferier langt væk – eller i lang tid. Men ferie – især sommerferie – skal vi have. Og vi skal afsted. Vi har jo et par års sommerferier at indhente. Og da vi har en god og ret stor bil, så skal den da bruges til det. Det er jo i virkeligheden en billig måde at rejse på. Altså at køre på ferie selv. Og hvis det kan ske i en elbil, så er samvittigheden jo ikke blevet såret.

Ferie i elbil

Jo, det kan faktisk godt lade sig gøre at køre på ferie i en elbil. Du skal bare planlægge den, så du ved, hvor du kan finde sådan en lade-station. At du måske skal tage tid til lidt ekstra pauser under køreturen – behøver ikke at være negativt. Tværtimod. Hvorhen? Jeg vil foreslå, at du planlægger en tur til Tyskland.

Både Mosel og Harzen er skønne steder

Og ja, du kan sagtens finde rigtigt gode ferieboliger i Mosel, hvor der faktisk er lade-stationer til din bil. Og vil du ikke til Mosel, så er der garanti for, at du kan finde ferielejligheder i Harzen – også med lade-stationer! Så det der med elbilen skal ikke forhindre jer i at komme på ferie i Tyskland.

Du vil sikkert ærgre dig over, at du kun bookede 7 nætters overnatning i en feriebolig i Tyskland, når du opdager, hvor god infrastrukturen i Tyskland er. Du kunne derfor lave en plan B: Et par nætters overnatning i gode ferielejligheder i Tyskland og så lidt flere nætters overnatning i endnu bedre ferieboliger i Østrig.

Østrig er også en mulighed

Her – i Østrig – er infrastrukturen også rigtig god, når det handler om at få ladet din elbil op. Og det er nemt at finde skønne ferielejligheder i Kärnten. Ok, du skal nok ikke regne med, at alle ferieboligerne dér har lade-stationer. Men der vil helt sikkert være sådan nogle ved det nærmeste supermarked, som du alligevel kommer forbi. Så der er ikke nogen grund til, at I ikke pakker bilen og tager på ferie i den. Tværtimod. Der er al mulig grund til at gøre det: Dels kommer I ud og opleve dele af Europa, som I egentlig ikke tænker på som destinationer i løbet af sommerferien. Dels vil der ikke være en eneste person, der rynker på næsen af jer – netop fordi I kører i elbil. Der vil være mange, der sætter pris på, at I kommer og holder en skøn ferie i ferielejlighederne, der står til rådighed i de små byer i Harzen eller Kärnten.

Så: Sæt i gang. Find de ferielejligheder i Østrig og Tyskland, som I synes bedst om. Få dem booket de dage, hvor I skal bruge dem. Find et rimeligt detaljeret vejkort over Østrig og Tyskland, så I kan planlægge ruten godt. Lån et par bøger på biblioteket om Tyskland og Østrig. Læs og lær lidt om historien og nyd, at I skal ned og opleve de smukke landskaber og seværdigheder.

Scroll to Top